21 Ocak 2010 Perşembe

KIZIMIN MEVLİD ELBİSESİ





Kızım doğmadan önce internette hep bebeklerle ilgili örgüleri araştırıken buldum bu elbisenin modelini. Anneme göstermeye çekiniyordum bu kadar ağır birşeyi. Gösterdiğimde 'Aaaa. Kolay bu yaparım.' dedi. Yaptı da. Mevlidde kızım prenses gibiydi. (Ya da bana öyle geldi.) Bu modeli aldığım blog burada.
Nasıl yapıldığı konusunda benim çok fikrim yok. Ama verdiğim adreste anlatılmış. Böyle bildiklerini saklamayıp ta anlatan insanlar benim için daha da değerli. Ben bilginin zekatı diyorum buna. Her işte insanlar böyle olmalı. Püf noktalarına kadar söylemeli. Bence her işin bereketi paylaştıkça artar.


Resimler konusunda eğer anlaşılmayan birşey olursa farklı açılardan tekrar çekmeye çalışırım. Malesef blog yazma gibi fotoğraf çekmede de çok acemiyim. Bir de şu fotoğraflarınüzerine isim yazılıyormasını bilen arkadaşlardan bana yardım eden olursa çok sevinirim. Tekrar görüşmek üzere.........................

12 Ocak 2010 Salı

BEBEKLER İÇİN SÜS YASTIK















Size kızımdan bahsetmiştim. 7 aylık şu an. Doğmadan önce yatağı için araştırma içine girdim. Ama bir türlü içime sinen bir uyku seti bulamadım. 10 Marifet'te dolaşırken bulduğum bir yastıkla kafamda bişeyler belirdi. Çok becerikli annemin de yardımlarıyla uyku seti ve bu gördüğünüz yastığı yaptım.






10 Marifet'i takip edenler bu yastığı biryerden hatırlayacak. Nigar Hikmet'in buradaki yatak örtüsünden kopya çektim. Ama tabii ki asla onun kadar güzel yapamam. Bu arada Nigar Hikmet'le ilgili söylemem gereken birşey var. Bu tür işlerde ya da belki de her işte insanlar bildiklerini paylaşmaz. Ama Nigar Hikmet bütün bildiklerini paylaşıyor. Burdan ona ısrarla yorum bırakarak bunaltıp belki de sırf benim için tarifini verdiği küçük gül yapımı için teşekkür ediyorum. Aşağıda Nigar Hikmet'in diğer adreslerini veriyorum. Çok faydalanacağınızdan eminim.















Gelelim bu yastığı nasıl yaptığımıza. Gülleri, kedi merdiveni gibi yaptıktan sonra kurdelenin bir tarafını yavaşça çekiyorsunuz. sonra da altından dikiyorsunuz. Yastık için kumaşı ayarladıktan sonra da önce boncukları diktim. Sonrasında da kenarlarına gülleri yerleştirdim. Yastığı diktikten sonra da etrafına hazır fırfırlardan geçti annem. Bu kadar basit. Bir dahaki yazımda uyku setini nasıl yaptığımızı anlatıcam.




Görüşmek üzere...