12 Ocak 2010 Salı

BEBEKLER İÇİN SÜS YASTIK















Size kızımdan bahsetmiştim. 7 aylık şu an. Doğmadan önce yatağı için araştırma içine girdim. Ama bir türlü içime sinen bir uyku seti bulamadım. 10 Marifet'te dolaşırken bulduğum bir yastıkla kafamda bişeyler belirdi. Çok becerikli annemin de yardımlarıyla uyku seti ve bu gördüğünüz yastığı yaptım.






10 Marifet'i takip edenler bu yastığı biryerden hatırlayacak. Nigar Hikmet'in buradaki yatak örtüsünden kopya çektim. Ama tabii ki asla onun kadar güzel yapamam. Bu arada Nigar Hikmet'le ilgili söylemem gereken birşey var. Bu tür işlerde ya da belki de her işte insanlar bildiklerini paylaşmaz. Ama Nigar Hikmet bütün bildiklerini paylaşıyor. Burdan ona ısrarla yorum bırakarak bunaltıp belki de sırf benim için tarifini verdiği küçük gül yapımı için teşekkür ediyorum. Aşağıda Nigar Hikmet'in diğer adreslerini veriyorum. Çok faydalanacağınızdan eminim.















Gelelim bu yastığı nasıl yaptığımıza. Gülleri, kedi merdiveni gibi yaptıktan sonra kurdelenin bir tarafını yavaşça çekiyorsunuz. sonra da altından dikiyorsunuz. Yastık için kumaşı ayarladıktan sonra da önce boncukları diktim. Sonrasında da kenarlarına gülleri yerleştirdim. Yastığı diktikten sonra da etrafına hazır fırfırlardan geçti annem. Bu kadar basit. Bir dahaki yazımda uyku setini nasıl yaptığımızı anlatıcam.




Görüşmek üzere...




4 yorum:

  1. Bu kadar güzel söz karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum, gülleri göstermekte geç kaldığım için üzgünüm ama sizde hiç fena yapmamışsınız elinize sağlık.
    İşlerinizde başarılar diliyorum, blogunuz hayırlı olsun!!!
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Nigar Hanım gülleri göstermekte siz geç kalmadınız. Ben size ulaşmakta geç kaldım. Doğum stresi falan çok fazla da uğraşmadım aslında. Ama sizi çok yakından takip ediyorum. Özellikle o avatar olarak ta kullandığınız ipek büyük gülün yapılışını göstereceğiniz kitabı dört gözle bekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ama tabi ki yakından görüntüsü çok daha hoş, yapan çokta marifetli bir hanım tabi ki o kadar olacak.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim. becerikli birinden bunları duyunca daha bir iyi hissediyor insan kendini.

    YanıtlaSil